Sök:

Sökresultat:

1721 Uppsatser om Hantering av kvalitetsavvikelser - Sida 1 av 115

Hantering av kvalitetsavvikelser för att främja ständiga förbättringar inom ett företag i byggsektorn: En fallstudie vid byggföretaget STRABAG Sverige AB

År 2009 har Statskontoret konstaterat att antalet byggfel har ökat inom byggsektorn i Sverige. En av orsakerna bakom ett bristfälligt kvalitetsarbete inom byggsektorn är den projektbaserade organisationen. En projektbaserad organisation är av en tillfällig natur vilket kan medföra att brister uppstår i arbetet med ständiga förbättringar. Ständiga förbättringar innebär att genom små förbättringar i den dagliga verksamheten i en organisation uppnå en ny kvalitetsnivå. Kvalitetsavvikelser utgör en viktig information för en organisations processer och produkter, samt ligger till grund för ett förbättringsarbete.Denna studie har sitt syfte att skapa mer förståelse för hur ett företag inom byggsektorn kan förbättra sin Hantering av kvalitetsavvikelser som en del i arbetet med ständiga förbättringar.

Kvalitetsbrister i medelstora företag : En arbetsmodell för kvalitetsförbättring

När en ny produkt lanseras på marknaden uppkommer det med stor sannolikhet brister som intetidigare upptäckts. Syftet med denna studie är att skapa en arbetsmodell för hur medelstora företagska hantera kvalitetsavvikelser som uppkommer inom produktion. För att skapa en realistisk modellför hur dessa kvalitetsavvikelser skall hanteras, baseras detta examensarbete på en fallstudie utfördpå ett tillverkande företag vid namn AQ ParkoPrint AB som är beläget i Gävle.Följande forskningsfrågor har besvarats för att understödja det huvudsakliga syftet:? Vilka kvalitetsavvikelser kan uppkomma inom medelstora företag?? Hur kan dessa kvalitetsavvikelser hanteras samt om möjligt reduceras?Metoderna som använts i studien är intervjuer och observationer. Fem intervjuer och tvåobservationer utfördes på AQ ParkoPrint AB.

Ökad kvalitét i produktion

Examensarbetet har utförts på Trätrappor Norsjö AB under månaderna april ? juni 2013. Trätrappor Norsjö AB har under senaste två åren arbetat målmedvetet med att effektivisera tillverkningsprocessen för att uppnå en effektivare tillverkningsprocess och minskade kostnader. Vi valde att examensarbetet skulle omfatta kvalitén då den är en stor och viktig del i arbetet mot en förbättrad totalproduktivitet. Vid arbetet med OEE har kvalitén en stor inverkar på de två andra delarna, nyttjandegrad och tillgänglighet.För att undersöka vilka kvalitetsavvikelser som upptäcks i samband med paketering upprättades ett protokoll som har fylls i av operatörerna vid paketeringsstationerna, när avvikelser upptäckts.

Äggkvalitet kopplat till produktion, ekonomi och djurvälfärd hos svenska värphöns

Lönsamheten hos svenska äggproducenter påverkas i allt större utsträckning av kvaliteten på de producerade äggen. En försämrad äggkvalitet innebär som regel stora ekonomiska förluster i samband med att äggen nedgraderas till kvalitetsklass B. Kvalitetsavvikelser kan uppkomma med anledning av en mängd olika faktorer kopplade till exempelvis utfodring, skötsel, produktionssystem eller klimat. Följaktligen finns det många och varierande lösningar för att minska förekomsten av kvalitetsavvikelser på de svenska äggen. Syftet med denna studie var att kartlägga de kvalitetsavvikelser som är mest förekommande på ägg från svenska värphöns samt att undersöka hur dessa är relaterade till produktion, ekonomi och djurvälfärd.

Tillämpning av Sex Sigma metodiken DMAIC: en fallstudie på ABB Power Technologies

Detta examensarbete är utfört vid brytarenheten i Ludvika, den del av ABB Power Technologies High Voltage Products som utvecklar, tillverkar och säljer högspänningsbrytare. Brytare är en av de ingående delarna i ett ställverk och har till uppgift att bryta respektive sluta spänningen i ett kraftnät. Eftersom brytarna placeras ute i samhällen och vid olycka skulle orsaka stora skador är det viktigt att arbeta med kvalitet. Detta sker genom att alla producerade brytares funktion säkerställs med hjälp av en rutinprovning före leverans till kund. Syftet med examensarbetet är att genomföra ett förbättringsprojekt för att identifiera faktorer som påverkar brytarenhetens First Pass Yield, ett mätetal i rutinprovningen.

Att leva med fibromyalgi. Litteraturstudie om patientens upplevelse och hantering av att ha sjukdomen samt sjuksköterskans roll.

Litteraturstudie om patientens upplevelse och hantering av att ha sjukdomen samt sjuksköterskans roll..

Kniven mot strupen! : En kvalitativ studie om hot och våld på HVB-hem för ungdomar ur ett personalperspektiv

Att äga kunskap om hantering av hot och våld är alltid en värdefull egenskap, speciellt för personal på HVB-hem för utagerande ungdomar. Studien undersöker hur hot och våld definieras, gestaltas, uppstår och hanteras på HVB-hemmen samt hur personal uppfattar hanteringen. Resultatet av sju intervjuer med personal på HVB-hemmen redovisas. Hot och våld är något som är oacceptabelt men vanligt förekommande. Studien visat att hot är vanligare, mer svårdefinierat och oftare förekommande än våld.

Platschefers hantering samt känslor i samband med misstänkt ätstörning bland gymbesökare

I dagens samhälle läggs stort fokus på kroppsliga ideal. Fixering över den egna kroppen kan resultera i att vardagliga aktiviteter som att träffa vänner eller arbeta utesluts, detta kan tyda på en ätstörning. Syftet med studien var att belysa de problem platschefer, på en gymkedja, ställs inför vid hantering av misstänkt ätstörning. Studien utgick från en kvalitativ ansats där semistrukturerade intervjuer genomfördes med platschefer vid sex gym inom en gymkedja i Göteborg. De transkriberade intervjuerna analyserades med hjälp av kvalitativ innehållsanalys, där respondenternas känslor, tankar och underliggande meningar gällande hanteringen av medlemmar med misstänkt ätstörning beforskades.

Vad döljer sig bakom symtomen? Sjukvårdspersonals hantering och patienters upplevelser av somatisering

Psykisk ohälsa är ett växande problem i det svenska samhället och har i alla tider varit tabubelagt, vilket försvårat situationen för individer som lider av psykiska problem. Somatisering är en typ av psykisk ohälsa som visar sig som somatiska symtom som är medicinskt oförklarliga. Syftet var att beskriva sjukvårdspersonals hantering och patienters upplevelser av somatisering i primärvården. Studien genomfördes som en litteraturstudie och baserades på 15 vetenskapliga artiklar. Resultatet påvisar att sjukvårdspersonalens hantering av patienterna spelar en avgörande roll.

Sjuksköterskans hantering av perifera venkatetrar

INTRODUKTION: Inom sjukvården är perifera venkatetrar (PVK) vanliga och ett av sjuksköterskans ansvarsområde. Den förs in i en ven med hjälp av en kanyl, för att kunna ge patienter läkemedel, blod, samt upprätta eller korrigera vätske-, elektrolyt- och näringsbalansen. SYFTE: Att beskriva sjuksköterskans kunskap vid hanteringen av perifera venkatetrar. METOD: En litteraturöversikt som innehåller 14 vetenskapliga artiklar, som har granskats och analyserats. RESULTAT: Resultatet presenterades i kategorierna: aseptik, val av insticksplats, val av storlek, dokumentation, regelbundna byten, förebyggande av tromboflebit och hantering av svårstuckna patienter.

Kattens naturliga beteende och hantering av katt på klinik

This literature study investigates the natural behaviour of the cat and handling of cats in the clinic. A presentation of tactile, olfactory, visual and acoustic communication is given. The reproductive behaviour of the cat is explained and the development of kittens is described. The study highlights hunting behaviour, territory structures and social life of cats. The report also includes practical instructions to how the environment and handling of cats in clinics can be improved..

Revisionens roll vid kreditprövning : En studie om förtroende för finansiella rapporter efter revisorspliktens avskaffande

Att äga kunskap om hantering av hot och våld är alltid en värdefull egenskap, speciellt för personal på HVB-hem för utagerande ungdomar. Studien undersöker hur hot och våld definieras, gestaltas, uppstår och hanteras på HVB-hemmen samt hur personal uppfattar hanteringen. Resultatet av sju intervjuer med personal på HVB-hemmen redovisas. Hot och våld är något som är oacceptabelt men vanligt förekommande. Studien visat att hot är vanligare, mer svårdefinierat och oftare förekommande än våld.

Olycksrisker inom hästhantering - kan vi öka säkerheten vid våra gymnasieutbildningar?

Syftet med detta arbete är att kartlägga vilka situationer som är mest olycksdrabbade vid våra hästinriktade gymnasieskolor. Undersökningen omfattar olika moment från elevernas hantering av hästen på marken till ridning. Jag har undersökt hur eleverna uppfattade graden av sina skador samt vilka situationer som kan räknas till de mest olycksdrabbade. Svaren på mina frågeställningar har jag inhämtat genom en enkätundersökning som genomfördes bland elever i årskurs tre (2006). Jag intervjuade även lärarna på dessa skolor. Sammanfattningsvis pekar resultaten på att den totala skadefrekvensen ligger på 72,9 %. De allvarligaste olyckorna sker vid ridning men fördelningen av skadetillfällena är relativt jämn mellan ridning, hantering av hästen i stallet och vid hantering på marken i andra situationer..

Mänskliga tigrar : En preferensutilitaristisk diskussion kring hantering av psykopater

Uppsatsen ämnar utröna huruvida rimligen farliga amoralister kan hanteras kollektivt på ett sätt som är etiskt riktigt. Gruppen rimligen farliga amoralister ges beteckningen "mänskliga tigrar". Diskussionen fokuseras på undergruppen psykopatiska mänskliga tigrar, där psykopati definieras av PCL-R. En eventuell kollektiv hantering av denna undergrupp diskuteras utifrån Peter Singers preferensutilitarism. Slutsatsen nås att en kollektiv hantering, för oskadliggörande, av gruppen psykopatiska mänskliga tigrar, är etiskt riktig.

Klimatfrågans hantering - en fallstudie av Lagomköping

Klimatfrågan och dess hantering är högst aktuell i dagens samhälle. Det är en komplicerad fråga som ligger på kommunernas bord. Denna uppsats gör en ansats att utröna hur en liten och måttligt utsatt svensk kommun som inte är en högriskkommun hanterar klimatfrågan och dess konsekvenser. Frågor om hantering av risk- och sårbarhet, kunskaps- och kompetensbyggande,  mitigering och klimatanpassning står i fokus för analysen. Dessa delar ställs mot ett pågående byggprojekt längs en strandkant i Lagomköping som får utgöra ett test för hur hanteringen av dessa frågor görs i ett riktigt projekt.Uppsatsen bygger på intervjuer med tjänstemän i den aktuella kommunen för att kunna utröna hur Lagomköpings kommun arbetar med dessa frågor.

1 Nästa sida ->